Sharing is caring!

De meest gestelde vraag aan het eind van het jaar is: waarom worden mijn verzekeringen steeds duurder? Vooral omdat je de afgelopen jaren geen schade had opgelopen? We zullen vandaag uitleggen waarom dat zo is! De premieverhoging kan twee redenen hebben lees snel verder om erachter te komen.

Premie Omhoog Bij Meer Schade

Hier is uw maandelijkse bijdrage duurder, hoewel het verzekeringsuitkering hetzelfde blijft. Herinner je je het gezegde van de drie musketiers? “Eén voor iedereen en één voor één!” Zo berekenen de verzekeringsmaatschappijen. Je maakt deel uit van een collectief. Allen komen samen voor de schade van individuen. Simpel gezegd, de verzekering beheert en verdeelt de fondsen gewoon. Dit komt vaak voor bij de beste opstalverzekering.

Belangrijk om hier niet te vergeten: hoewel je met anderen in de grote pot betaalt en niet direct iets uit de som hebt, is je maandelijkse bijdrage veel goedkoper dan wanneer je alleen moet betalen zonder verzekering voor schade. Stel je voor dat je een ongeluk met je fiets veroorzaakt en dat het slachtoffer aan een heupfractuur lijdt. De kosten voor ziekenhuis en revalidatie zijn moeilijk te financieren zonder een persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering of rechtsbijstandverzekering.

Nog een voorbeeld: uw autoverzekering! Je SF-klasse wordt beter en je had geen schade en toch wil de verzekering tot 100 € meer? Nogmaals, er zijn goede redenen: de reparatiekosten worden hoger. Ondertussen is er zoveel technologie in de auto’s: parkeersensoren, handsfree kits, stoelverwarming en nog veel meer. Dus, in een reparatie meer tijd de monteur en ook gewoon meer materiaal nodig om de auto weer af te dwingen.

  1. Je verzekeringsbijdrage neemt toe omdat je een dynamiek hebt opgenomen. Hier verhoogt uw bijdrage jaarlijks met een bepaald percentage, maar verhoogt tegelijkertijd uw prestaties. Bijvoorbeeld met een levensverzekering. Als u het eens bent met de jaarlijkse dynamiek en daarmee de verhoging van uw bijdrage, ontvangt u aan het einde van de verzekering een hoger bedrag.

Is Het Dan Wel Mogelijk Om Geld Te Besparen Bij Verzekeringen?

Een mogelijkheid: de dynamiek tegenspreken. De dynamiek is gepland wanneer het contract is afgesloten, zodat uw verzekeringsdekking zich aanpast aan uw behoeften. Als uw behoeften echter niet veranderen omdat uw leefsituatie ongewijzigd is of als u bijvoorbeeld een consistent salaris hebt, is de dynamiek misschien ook niet logisch.

Een andere manier is om uw contracten te controleren. Net als bij de elektriciteits aanbieder moet er een regelmatige controle zijn op de takenlijst. Kunnen dezelfde bijdragen betere voordelen bieden voor een andere verzekering?